ABD TEZGAHLADI, TÜRKİYE BİTİRDİ!
Trump Başkanlığa seçilir seçilmez Ocak ayında DAEŞ'i ABD yönetiminin kurduğunu ifade etmişti. Putin ise Suriye'yi DAEŞ'e teslim etmediği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Başkan seçilir seçilmez düzenlediği basın toplantısında Trump gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.
Rusya ile hiçbir anlaşmasının ya da bağının olmadığını, iyi geçinip geçinemeyeceğini bilmediğini ancak iyi ilişkiler kurmayı deneyeceğini belirten Trump, Rusya Devlet Vladimir Başkanı Putin'in kendisini sevmesini bir değer olarak nitelendirmişti.
"Hillary'nin Putin'e karşı benden daha çetin olacağına inanıyor musun? Kimse gerçekten buna inanıyor mu?" diyen Trump, DEAŞ'ı şimdiki ABD yönetiminin yarattığını ve Rusya'nın DEAŞ ile mücadelede ABD'ye yardımcı olacağını söylemişti.
Bugün ise Rusya'nın Soçi kentinde Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katıldığı üçlü Suriye zirvesi başladı. Putin, Erdoğan ve Ruhani'ye Suriye'yi DEAŞ'a teslim etmedikleri için teşekkür etti.
Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk ve İranlı liderlerin üstlendikleri rol olmasaydı Suriye'de askeri sürecin sonlanması mümkün olmazdı. Suriye'de artık siyasi çözüme yönelik yeni bir aşamaya geçildi" ifadelerini kullandı.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!